7 טיפים להירדמות מהירה

איך לעזור לתינוק להירדם בקלות? איך מלמדים תינוק לישון טוב יותר? הנה 7 טיפים להירדמות מהירה

#1 חלונות ערות

אוייב השינה הגדול ביותר הוא עייפות יתר. כן, יש כזה דבר. אם לא נשים את התינוק לישון בזמן והוא יגיע לעייפות יתר הגוף שלו יפריש הורמונים מעוררים שנקראים אדרנלין וקורטיזול.  בשלב הזה כבר יהיה מאוד קשה להרדים את התינוק, הוא ייראה ערני מאוד, סקרן מאוד, כאילו שהוא לא עייף. אז הנה מדריך קצר שמפרט כל כמה זמן צריך לתת לתינוק שלנו לישון לפי גיל. במילים אחרות מה הן חלונות הערות של כל גיל.

בניו בורן מגיל 0 עד 12 שבועות צריכים לישון בערך כל 45 דקות
בגיל 3-4 חודשים חלונות ערות של 1.5-2 שעות
בגיל 5-7 חודשים חלונות ערות של 2-3 שעות
בגיל 8-14 חודשים חלונות ערות של 3-4 שעות
בגיל 14 חודשים עד גיל 3.5 שנים חלונות ערות של 5-6 שעות

אם תקפידו להניח את ילדיכם במיטה לפי חלונות הערות האלה אתם תראו אותם נרדמים יותר בקלות ורגועים יותר לפני ההרדמות.

#2 חושך מצריים

מחקרים הוכיחו מעל כל ספק ששינה איכותית יותר מתרחשת בחושך מוחלט. למה? כי לאור יש אפקט מעורר במוח. האור נקלט בעיניים שלנו גם כשהן עצומות ואז בתגובה כימית גורם למוח שלנו להתעורר ולכן ההמלצה היא לשמור על חושך מוחלט בזמן השינה. אין צורך במנורת לילה מתחת לגיל שלוש כי הדמיון של התינוקות עוד לא התפתח ואין להם פחדים. אם אתם צריכים להיכנס לחדר כדי לעשות משהו תוכלו להדליק את מנורת הלילה הקטנה ביותר שניתן ולכבות אותה כשתסיימו אבל תשאירו את התינוקות שלכם לישון בחושך מוחלט גם בזמן תנומות היום.

#3 צפויים ומשעממים

תינוקות ופעוטות אוהבים שיגרה. הם אוהבים לדעת מה צפוי לקרות אוטוטו ולכן טקס שינה, שיגרה שחוזרת על עצמה מידי ערב לפני שהולכים לישון, הוא פתרון טוב שהרבה מאוד תינוקות אוהבים. יתרון נוסף שיש לטקס שינה הוא שבזמן הזה אנחנו אך ורק עם התינוק שלנו. זה הזמן שלנו לתת לו מלא אהבה, תשומת לב ולענות על כל הצרכים שלו. אחד מה התפקידים החשובים ביותר של טקס השינה הוא הפחתת הגירויים באופן הדרגתי. הוא מרגיע את התינוק, מפחית את כל הסחות הדעת מסביב. זה עוזר לו להיכנס לאווירת שינה. טקס שינה נמשך עד 30 דקות והוא כולל אוכל, אמבטיה, פיג'מה נוחה, נשנושים של הבייבי, כל אחד ומה שהוא אוהב: התכרבלות, מסאז', שיר, סיפור… כשתסיימו את זה אחלו לילה טוב והניחו במיטה. טקס שינה צריך לחזור על עצמו כל ערב ולהיות צפוי כלומר, לא נשנה את הפעילות מדי יום.

#4  תאכילו מיד כשהם מתעוררים ולא כשהם הולכים לישון

אצל הרבה מאוד תינוקות שלא ישנים טוב בלילה אנחנו רואים תלות בבקבוק או בהנקה. למה הכוונה? התינוק מקשר את ההרדמות שלו להאכלה, הוא נרדם תוך כדי האכלה. לכן ההמלצה היא להאכיל אותו רחוק מההירדמות. אם אני יודעת שעוד שעתיים הוא צריך לישון, אז אני יכולה להאכיל אותו בעוד שעה. כלומר, שעה לפני ההירדמות ולא כשהוא גמור מעייפות והוא ירדם לי על הציצי או על הבקבוק. זה יפתח לו את המיומנות להירדם יותר ויותר בכוחות עצמו ויפחית את ההתעוררויות בלילה.

#5 אותו מקום אותו זמן

כמו שאמרנו מקודם התינוק שלנו אוהב רוטינה, שגרה. לכן אני ממליצה לכם להשכיב אותם לישון בכל יום באותו מקום ובאותה שעה גם בתנומות היום. אם אתם בבית, תניחו אותו לישון במיטה שלו ולא כל פעם במקום אחר: במיטה שלכם, בעגלה, בלול, בטרמפולינה… ברור שכשאנחנו יוצאים מהבית (ואני מקווה שאתם עושים את זה הרבה!) אז תרדימו איך שאפשר ואיפה שצריך (מנשא, עגלה, ידיים וואטאבר) אבל כשאתם בבית, השתדלו להרדים במיטה שלו. אצל תינוקות רבים רואים שיפור משמעותי באורך השינה רק מזה ששמים אותם לישון כל פעם במיטה שלהם

#6 שיטת הרדמה

לא חשוב במה התינוק שלכם תלוי כדי להירדם, תתחילו באופן הדרגתי פשוט לנתק את גורמי התלות האלה. למשל, אם התינוק שלי רגיל להירדם על הידיים, בנענוע ואז אני מחכה עוד 20 דקות שיכנס לשינה עמוקה ורק אז מניחה במיטה, אז מחר אני אחכה 15 דקות (במקום 20) ואניח במיטה. ומחרתיים אני אניח במיטה אחרי 10 דקות וכן הלאה. כל פעם אני מניחה במיטה בשלב מוקדם יותר של ההרדמה עד שאני מגיעה למצב שאני מניחה אותו ער לחלוטין במיטה שלו והוא זה שמשלים את ההרדמה בעצמו.

#7 חמש דקות הרגעות

תקפידו לפני כל תנומה, גם ביום וגם בלילה שהחמש דקות לפני השינה יהיו רגועות ומרגיעות. בלי טלוויזיה, בלי דגדוגים, בלי העפות באוויר, בלי פעילות שרק תגרום לו להתעורר עוד יותר. כשהוא יתעורר תוכלו לדגדג אותו, להשתולל איתו  ולעשות כל מה שבא לכם.

לאן ממשיכים מכאן?

אז קיבלתם 7 טיפים מאוד חשובים בלימוד הרגלי שינה טובים ואם קראתם טוב, א לרובכם החלק החסר בפאזל נמצא כאן. אבל אם בכל זאת ניסיתם ואתם מרגישים שאתם צריכים מישהו שיהיה אתכם, שידריך אתכם בדיוק מה לעשות כדי שכל הזמן תדעו שאתם פועלים נכון, תוכלו להיעזר בתוכניות הליווי וההדרכות שלי שילמדו אתכם איך לפעול בכל גיל על מנת לתת לתינוק שלכם את הרגלי השינה הטובים ביותר להרדמויות מהירות ולשנת לילה רצופה.  

סוזי גטניו

אחות מומחית שינה

בעלת תואר שני בלימודי סיעוד וניסיון קליני בעבודה עם ילדים ותינוקות.
מלווה הורים ומעבירה קורסים בתחום השינה אצל תינוקות בכל גיל.

עוד מתוך הבלוג...

איך גומלים ממוצץ?

מתי גומלים ממוצץ? אתם תחליטו. האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממליצה להיפטר מהמוצץ בין הגילאים 2-4

ג'ט לג בתינוקות

ככלל, אם אתם יכולים, עדיף שתבחרו לטוס עם תינוק בתוך אזור הזמן שלנו. במילים פשוטות,